Dil of 

stj

 Grinden till valphagen öppnas när valparna är 5 veckor, seriöst intresserade är då välkomna hit för att hälsa på valparna, möjlighet till fler besök innan valpen hämtas finns. Du får också väldigt gärna komma och träffa blivande mamman och våra övriga hundar innan valparna är födda.Vi säljer inga valpar efter enbart mailkontakt utan det är telefonkontakt och personligt besök som gäller..

Vid 8 veckors ålder veterinärbesicktigas, ögonlyses, chipsmärks, och grundvaccineras valparna, och tidigast vid 9 veckors ålder är det dax för dem att flytta till sina nya hem.Vid leverans är valpen registrerad i Svenska kennelklubben och du får information,valpens aktuella handlingar & ett startpaket till din nya fam.medlem.Hundarna är försäkrade i Agria,och valpen har "dolda fel" försäkring gällande i tre år Medlemsskap året ut i Svenska King Charles Spanielklubben ingår, även din ägarregistrering i Svenska kennelklubben.

Vi tar god tid på oss för information o.d. när du hämtar hem din valp,och du kommer alltid att få uppbackning från oss när du vill under hela hundens liv.

***

 Dräktighetstiden är en lugn period och vi åker inte på utsällningar o.d. med tiken under den här tiden.

De första veckorna av valpens liv är också en väldigt lugn tid,dvärghundsmammorna brukar vanligtvis vara duktiga på sköta om sina små på bästa vis och valparna diar o.sover och är på tillväxt kan man säga.

Socialiseringsfasen - tiden när valpen är 3-12 veckor - är en mycket viktig period i valpens liv.Vi gör vårt bästa för att ta tillvara den här perioden, en rolig uppgift som du får fortsätta med när du får hem valpen.

       Valparna är: - vana vid alla ljud som normalt förekommer i ett hem - de har träffat vuxna och barn - de har träffat husets övriga hundar - blivit ompysslade på bord (förberedande träning i att bli hanterad på bord inför ex. veterinärbesök,och för att du på ett smidigt sätt skall kunna sköta kloklippning, skötsel av päls,tänder etc.) Vi ägnar oss åt valparna när de är i flock och enskilt med varje valp. Vid 6 veckors ålder kollar vi lite extra på hur valparna beter sig när de inte är med flocken, ser ex. på om valpen  nosar omkring och undersöker saker,  kommer när vi kallar på den, verkar vilsen eller självständig.

Barn och valpar brukar vanligtvis trivas med varandra, man får från början lära barnet hur han/hon skall umgås med valpen för att den skall känna tillit och trygghet, och vice versa, valptänder är vassa!      Små barn kan aldrig lämnas ensamma med hunden  -en barnahand trasslar lätt in sig i pälsen, hundens ögon är också intressanta för ett litet barn att undersöka vilket kan leda till en otrevlig upplevelse både för barn och hund.

 

7319  Lycka..... att få äga en King Charles Spaniel 7319

 

 

dilomy copy