k

 

  

King Charles Spaniel –   som jag ser det…

 Är en utomordentligt trevlig och tillgiven sällskapshund, oemotståndligt charmig med alla sina idéer om hur saker och ting skall vara, läraktig – ja – men på sitt eget lilla vis, intelligenta som de är, ställer de aldrig upp en andra gång, om de varit med om någon händelse som de inte gillat, men de har lätt för att lära om, då gäller det att du själv kommer på en lösning som hunden känner sig trygg med och accepterar, för att den skall göra som du vill,  har du att göra med en ”godisfjäskare” blir det enklare.

King Charles Spaniel eller Charlisar som man brukar kalla dem, är oerhört känsliga hundar, vilket jag tror är grunden till deras charm, med sina stora mörka ögon, visar de med lätthet i vilken sinnesstämning de är, vilket är intressant att iaktta eftersom de har så många sidor och visst är det väl de östasiatiska hundarnas lugna, stillsamt iakttagande blick man kan skönja när charlisarna på sitt stillsamma sätt sitter och betraktar omvärlden.

 Charlisar är glada och pigga hundar, som tycker om att leka med andra hundar (som de själva väljer ut), likt andra hundar uppskattar de dagliga promenader, har du möjlighet att rasta hunden fritt är det ett stort plus, då de tycker om att få sträcka ut i full fart, att lära hunden att komma på inkallning är ett måste och inte svårt eftersom charlisar är mycket följsamma och håller koll på var du är. Det är en fröjd för ögat att se en king charles spaniel komma springande med de långa öron o. benbehängen fladdrande omkring kroppen, hela hunden utstrålar livsglädje.

Hundarna är anpassningsbara o. lätta att ta med på resan.Den vackra silkeslena pälsen är lättskött, daglig kamning utav behängen håller tovorna borta.

King Charles är generösa med sin kärlek till de människor, barn som vuxna, som de fäster sig vid, de är mycket tillgivna hela sin familj, men har en dragning åt enmanshundhållet då de ofta väljer en av familjemedlemmarna att ty sig lite extra till. // Carina